afrigranter

af:

Jan B. Jacobsen


AfrigranterDer bor ca. 72.000 mennesker i Esbjerg. HVER dag bliver der født ca. 82.000 børn i Afrika HVER DAG! Den gns. fødselsrate pr kvinde i Afrika er 4,7 barn, mod resten af verdens 2,5. De 12 millioner afrikanere, der blev født i 1955, havde udsigt til en gennemsnitslevealder på 37 år. De 30 millioner afrikanere, der blev født i 2016, har udsigt til at kunne passere de 60. I 1980 var Afrika hjemsted for 477 millioner mennesker, i dag er tallet 1,2 milliarder.


Kolonimagterne forlod Afrika, og nutidens krige ophørte, kastede man demokratiet for de sultne lokalpolitiske løver, som tog for sig, for egen vindings skyld og overlod befolkningen til fattigdom og mange-børn.

”Vi” overlod for mange afrikanske lande til økonomisk kaos. Mange afrikanske lande kunne være velstående, men deres produktion af bla. Olie, gasser, ædelmetaller finder kun vej til få hænder og kommer ikke landet og befolkningens vækst til gode. Det nytter ikke at give et land frihed, uden at fortælle, hvordan man driver et land og et demokrati.


Den franske forsker Gérard Prunier, der har årtiers erfaring på kontinentet, forklarede til dagbladet Information 16. maj 2015, hvad han mener, der er Afrikas hovedproblem:

»Afkoloniseringen endte med at give magten til en klasse af tropiske gangstere, især i de fransktalende lande, og denne regerende mafia har ingen interesse i at forbedre forholdene. De ønsker blot at fylde lommerne og holde deres befolkning nede (...) De opførte sig som koloniguvernører uden at have en kolonistats ressourcer«.

KAN det undre nogen at store dele af Afrikas unge mænd, flygter over Middelhavet i alt, hvad der kan sejle. Vel at mærke de stærke unge mænd, som skulle bygge deres land op og stå imod diktatorene. De migranter er ”landsforladere”, mens kvinderne og deres 4,7 børn bliver efterladt i fattigdommen, uden mulighed for at bidrage til landets økonomiske, sociale og videnmæssige fremgang.


HVAD gør vi ? oplysning i migrantexportlandene, at der ikke venter en gylden fremtid i Europa. .

Send de løse migranter retur med det samme. . FN-administration af nye lande. Oplysning om prævention og især den katolske kirkes forkerte ”få mange børn”.

Kontrol med, hvor ulandsbistanden bliver brugt. (imens det afrikanske kontinent modtager knap 200 mia. kr. årligt i udviklingsbistand, overføres der mere end seks gange så mange penge fra Afrika til multinationale selskaber og lande i Vesten.) OG kontrol med at pengene ikke går i lommerne på lokale ”ørkenpirater”.