danskebornmanglerikke

af:

Jan B. Jacobsen


Danske børn mangler ikke.

 


En 14-årig dreng at kommenterer/kritiserer i EB og en del egodanskere er enige med ham, omkring den seneste landsindsamling. Hvordan kan nogen være imod at hjælpe de, som virkelig her brug for det?

 

Der er vist ikke danske børn, som mangler rent drikkevand, skolegang, eller hvis forældre er døde af f.eks AIDS. Det er forkælet danskermentalitet at kræve ind i et land, hvor børn har et hjem, en skole, forældre, smart phone og ikke dør af sygdomme, som dræber børn i fattige lande. Det er småligt og egoistisk. Mon den unge mand har overvejet at give afkald på sin næste smart phone, eller pc. Og i stedet give pengene til de som har brug for det? de 3000-4000 kr. kunne gøre god gavn for fattige børn i et u-land

 

I Danmark dør børn ikke af banale sygdomme. Vi har mad og vand, det findes der børn i verden som IKKE har. Bevares vi HAR danskere som ikke har ret meget og har svært ved at få det til at løbe rundt, MEN hvad er det ”vi” mangler,? i forhold til de ude i verden, som VIRKELIG mangler det, vi andre tager for givet.

 

Nogle priseksempler (taget fra mæslingevaccination i Somalia):

 

• 10 doser mæslingevaccine = 17 kroner

• 10 kanyler = 7 kroner

• 10 vaccinationskort = 80 øre

• Sikkerhedsboks til brugte kanyler = 7,50 kroner

• Vaccinations-manual = 8,50 kroner

• Løn til 5 sundhedsarbejdere i 6 dage = 672 kroner

• Leje af bil til vaccinationshold i 6 dage = 1176 kroner

 

En 14-årig skoleelev kan ikke se tingene i en større sammenhæng. Der er fokus på egne behov og den nære hverdag. At sammenligne de ”hjemløse” med fattige børn i u-lande er ikke en logisk sammenligning. De danske problemer bunder i helt andet end penge; vi har sociale og socioøkonomiske problemer. De færreste danskere må sende deres 5-årlige på arbejde for at få en indtægt.

 

I visse af verdens lande er der fortsat 11 børn i minuttet (5,7 mio. om året) som dør af årsager, som ofte kunne være forhindret eller behandlet, med små midler. De fleste små børn dør af sygdomme, som vi herhjemme nemt ville kunne overleve – for eksempel lungebetændelse og diarré.  Kun 1 % af alle dødsfald blandt børn under fem år sker af ukendte årsager. 2/3 af alle dødsfaldene kunne være undgået ved hjælp af helt basal sundhedshjælp.

Og det er især de helt små, der mister livet. Næsten tre millioner børn dør inden for de første 28 dage af deres liv og så sidder der velfærdsdanskere og brokker sig over at nogen hjælper dem.

 

Verden går længere ud end vor egen kolonihavehygge.